Otevření centra tradiční čínské medicíny v Olomouci

17. 12. 2019

Česko-slovensko-čínská komora, jejíž představenstvo má více jak 20-ti leté zkušenosti ve spolupráci s Čínou, přichází společně s čínským partnerem s projektem, který se týká zřízení centra tradiční čínské medicíny v Olomouci. Jde o ojedinělý systém léčení, jehož kořeny lze nalézt v dílech starších více jak 2000 let.

Otevření centra tradiční čínské medicíny v Olomouci

Po více jak ročním jednání se podařilo nastavit spolupráci s předními doktory z Číny, kteří se generačně tradiční čínskou medicínou zabývají a kteří budou v nově otevřeném centru v Olomouci pracovat po celou dobu.

Lékaři pracující v tomto centru a samotní zakladatelé centra mají dlouholeté, a především po generace předávané zkušenosti s tradiční čínskou medicínou.  Jejich působení v nejvyšších státních orgánech tradiční čínské medicíny v Číně, pořádání různých seminářů a školení po celém světě a rozsáhlá publikační činnost jsou toho jasným důkazem. Hlavním cílem bylo vybudovat centrum, které splní a dlouhodobě uspokojí vysokou poptávku široké veřejnosti, která projevila zájem o tradiční čínskou medicínu. Centrum tradiční čínské medicíny slouží jako doplněk, případně alternativa k existující západní léčbě. Díky vysoké poptávce široké veřejnosti po tradiční čínské medicíně budeme organizovat také různé semináře, školení a výuku, které budou zaměřené na procvičování tradiční čínské medicíny, což zároveň slouží k šíření historie a tradice tohoto umění. Centrum se bude zaměřovat individuálně na léčbu a prevenci různých onemocnění, pohybových indispozic, čemuž zcela určitě výrazným způsobem pomůže doporučení různých bylinek a čajů, které se budou přímo v centru nabízet. Tradiční čínská medicína má vlastní diagnostický systém zdokonalovaný a ověřovaný stovkami generací. Čínská medicína je charakterizovaná svým individuálním přístupem. Léčebný postup nestanovuje paušálně podle zjištěné nemoci, nýbrž vždy jej určuje podle chorobných syndromů konkrétního člověka v kontextu daných podmínek. Zaměření se na individuální léčbu spočívá i v tom, že centrum bude nabízet také míchání různých přírodních léčiv na speciálním přístroji, dle samotné diagnózy a dle individuálních potřeb každého klienta.

 

Slavnostní otevření tohoto centra se plánuje na začátek února roku 2020. V tuto chvíli připravujeme samotný program, kde hlavním hostem při této příležitosti bude známý filmový a divadelní herec pan Jaroslav Dušek. Slavnostní otevření centra bude určeno pro širokou veřejnost, která se zúčastní otevřené debaty za účasti hlavního hosta, včetně možnosti prohlídky samotného centra. Bližší informace o programu, místu a čase vás budeme informovat. Zároveň je již možno navštívit naše webové nebo facebookové stránky, kde najdete více detailních informací o samotném projektu.

www.ctcm.eu

https://www.facebook.com/ctcm.eu/


Zaujal vás článek?    


Související metody




  Zpět na seznam článků

Názory a hodnocení

17. 12. 2019
 

Wow, už se těším!


velmi dobré


dobré


neutrální


slabé


velmi slabé


Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Více informací Rozumím