Zánět močového měchýře a močových cest

19. 9. 2016

Připravili jsme pro vás seriál o nemocech, tentokrát na téma zánět močového měchýře, zánět močových cest a jejich léčba. Po krátkém popisu nemoci předložíme možnosti léčby klasickou medicínou, možnosti léčby alternativní medicínou, pohled na hlubší - duševní příčiny nemoci a také doporučení, co může pro prevenci nebo vylepšení stavu udělat samotný pacient ve svojí režii.

Zánět močového měchýře a močových cest
 

Jak vniká zánět močového měchýře?

Zánět močového měchýře je většinou způsoben rozmnožením bakterie escherichia coli, jejíž přítomnost je nezbytná v zažívacím traktu. Pokud se ale tato bakterie dostane do močového měchýře, nastanou většinou problémy. Spousta žen si minimálně jedenkrát za život zažije zánět močového měchýře, protože ženy jsou k tomuto onemocnění náchylnější. Muži k tomu už tolik náchylní nejsou - mají močovou trubici dál od konečníku a ještě k tomu ji mají delší, takže je malá pravděpodobnost, aby se bakteriím z konečníku podařilo doputovat do močového měchýře a rozmnožit se tam.  

Příčiny a rizikové faktory vzniku zánětu močového měchýře

 - nedostatečný přísun tekutin
 - zadržování močení
 - nedostatečná hygiena
 - cukrovka
 - rizikové sexuální chování

Projevy a příznaky zánětu močového měchýře

 - bolesti v podbřišku
 - časté nutkání na močení
 - řezání a pálení při močení
 - občas i zvýšená teplota nebo krev v moči

Léčba zánětu močového měchýře klasickou medicínou

Zánět močového měchýře se klasicky léčí podáváním antibiotik, které jsou zvolené na základě laboratorního rozboru vzorku moči a také je nařízen klidový režim.

Pohled psychosomatiky, aneb "duševní příčiny" zánětu močového měchýře

Dle literárních zdrojů, které pojednávají o duševních (psychických) příčinách nemocí, je zánět močového měchýře zhmotněním zejména strachu o svoje blízké, o partnera a děti. Jde o velmi silný strach, který pramení z přehnaného lpění na těchto osobách. Staneme se tak zahlceni negativními myšlenkami pramenícími z paranoidního strachu až se to zhmotní do zánětu močového měchýře. Močový měchýř je dle východní medicíny párový orgán k ledvinám a ledviny jsou dle východní medicíny z jemnohmotného pohledu o vztazích a o strachu.
Další příčina zánětu močového měchýře je také veliká zlost na partnera, pokud je zlost spojena ještě se strachem o něj (je jedno, jestli z důvodu, že se mu může něco stát, nebo extrémní žárlivost, že by nás mohl opustit s jinou, jde o ten strach z jeho ztráty), je často díky těmto silným emocím zaděláno na oslabení močového měchýře. Ženy, které mají partnera se silnou afinitou k opačnému pohlaví a nebo má extrémně rizikové povolání (či koníček), tak si tímto neustálým strachem a vypětím dlouhodobě močový měchýř oslabují.

Léčba zánětů močového měchýře s pomocí metod alternativní medicíny

Stejně jako u všech ostatních nemocí je psychické vyladění pacienta na místě. Zvláště pak pokud se záněty močového měchýře vracejí a staly se tak chronické, je zřejmé, že postižená dělá dlouhodobě něco špatně, má v něčem "špatné nastavení". 
Jelikož jsou doménou tohoto problému vztahy, je vhodné použít metodu Rodinné Konstelace, ta umožňuje podívat se na vztahy z jiného úhlu pohledu než vidíme běžně a lépe tak pochopit i druhou stranu. 
Vzahy se dají velmi dobře analyzovat i metodou Automatická kresba, což je metoda, která patří do skupiny parapsychologických metod a jsou zde extra vysoké nároky na terapeuta, který toto provádí, tato schopnost není dána každému. 
Další nástroj, kterým je možné nahlédnout pod pokličku vztahů je Astrologie. Tato pokud je provedena fundovaným odborníkem, dokáže dokonale rozklíčovat, co se ve vztahu opravdu děje, včetně příčin vztahových patologií, až se samí zúčastnění tohoto rozboru diví, jak hluboká je v tomto pravda.

Z psychoterapeutických metod bude vhodná metoda Kineziologie-One brain, metoda RUŠ, etikoterapie nebo EFT (metoda emoční svobody).

S fyzickou stránkou problému pomůže bylinná léčba (fytoterapie), homeopatie, nebo tradiční čínská medicína (TČM).

Přírodní léčba zánětů močového měchýře aneb jak si můžeme pomoci sami

Brusinky a borůvky jsou považovány za účinné pomocníky v prevenci proti zánětům močového měchýře a zároveň jejich doplňkové užívání během probíhající infekce zabrání dalšímu rozšiřování infekce a tím se dříve vyléčíte. Užívat je tyto bobule možné buď ve formě džusů, přidávat do smoothie, v sušené formě nebo ve formě kapslí

Z produktů na ledviny a močový měchýř je vhodné nasadit Renol nebo Diocel, které posilují a harmonizují dráhu ledvin a močového měchýře a nemají žádné nežádoucí účinky, protože se jedná o bylinné tinktury.

Vhodné a podpůrné jsou také sedací koupele buď z odvaru z řepíku, nebo ve vodě s mořskou solí.

Při léčbě je nutné dodržovat pitný režim a pít minimálně 2,5 litru tekutin denně. Samozřejmostí je udržovat se v teple a suchu, ideálně - hlavně když je přítomná i horečka, zalézt do peřin.

Pavla za Tým ZnamyTerapeut.cz

....předchozí díl seriálu o nemocech na téma: Cukrovka, diabetes mellitus

Přečtěte si další díl seriálu o nemocech na téma: Cysty, myomy


Chcete se dozvědět včas o novinkách na portálu www.znamyterapeut.cz? Lajkujte tuto stránku na Facebooku a staňte se našimi fanoušky a budete o novinkách na tomto portálu vědět vždy včas.

Portál www.znamyterapeut.cz je největší křižovatka alternativní medicíny, vybírejte si svého terapeuta prostřednictvím těchto stránek a rozhodujte se na základě zkušeností ostatních, vyhnete se tak případnému zklamání z nevhodně zvoleného terapeuta.

Chcete se podělit o svoji zkušenost s terapeutem nebo metodou alternativní medicíny? Sdílejte tuto zkušenost na tomto portálu a pomůžete tím při výběru ostatním...příště oni zase pomohou svým hodnocením a referencí vám.
 

Zaujal vás článek?    




  Zpět na seznam článků

Názory a hodnocení

Lucie 23. 9. 2019
 

Super článek avšak moje záchrana na močové cesty byli vždy brusinky.


velmi dobré


dobré


neutrální


slabé


velmi slabé


Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Více informací Rozumím