https://www.traditionrolex.com/20

https://www.traditionrolex.com/20

Migréna a bolesti hlavy

23. 8. 2016

Připravili jsme pro vás seriál o nemocech, tentokrát na téma bolesti hlavy, migréna a jejich léčba. Po krátkém popisu nemoci předložíme možnosti léčby klasickou medicínou, možnosti léčby alternativní medicínou, pohled na hlubší - duševní příčiny nemoci a také doporučení, co může pro prevenci nebo vylepšení stavu udělat samotný pacient ve svojí režii.

Migréna a bolesti hlavy
 

Kdy vzniká bolest hlavy, migréna?

Příčinou vzniku bolesti hlavy obecně může být snížené prokrvení určité části mozku, což vyvolá rozšíření cév, které přivádí krev do mozku. Migréna pak může vzniknout jako nerovnováha serotoninu a jeho účinku na cévy. Nejčastějším spouštěčem bolesti hlavy a migrény bývá zvýšený stres. Dále to mohou být vrozené predispozice, nemoc, nedostatek spánku, úzkosti, hormonální změny (hormonální antikoncepce), snížená hladina glukózy v krvi, alkohol, kouření a nevhodná strava. U žen pak mohou migrény souviset s menstruací. Obecně bývá toto onemocnění nazýváno jako ženské, jelikož na něj trpí mnohem více žen, než mužů.

Léčba migrény a bolesti hlavy s pomocí klasické medicíny

Nejčastěji si západní medicína pomůže analgetiky, ale kromě toho je základem zdravý životní styl. Doktoři pak často předepisují třeba jinou hormonální antikoncepci. Primárně bychom se měli vyhýbat stresu v práci i rodině. Nenamáhat oči nepřiměřeným koukáním na obrazovky. Dopřát si dostatečný spánek, omezit kouření a alkohol. Velmi pomůže pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu.

Pohled psychosomatiky, aneb "duševní příčiny" bolesti hlavy a migrény

Dle literárních zdrojů, které se zabývají duševními příčinami nemocí, je bolest hlavy nebo migréna způsobena přehnanou ctižádostivostí, přílišným sebeprosazováním, nadměrným přemýšlením a z toho všeho nahromaděným napětím. Někdy naopak bolesti hlavy způsobí nedostatečné sebeprosazování, nejistota v sebe sama a neochota čelit výzvám. Už i běžné lidové pranostiky hodně napovídají o příčinách bolestí hlavy a když se nad nimi ve své situaci zamyslíme, můžeme naleznout odpověď na svoje bolesti, například: "s něčím si lámeme hlavu", "máme toho plnou hlavu", "bolí nás z toho hlava", a při přehnané ctižádostivosti a touze něco prosadit se snažíme "prorazit hlavou zeď".
Jako další z možných příčin bolestí hlavy a zejména migrén se udává absence sexuálního orgasmu, případně jen "orgasmus v hlavě a ne v těle".

Léčba bolestí hlavy a migrény s pomocí alternativní medicíny

Při léčbě bolesti hlavy nebo migrény se nejlépe osvědčuje tradiční čínská medicína (TČM) a to ne jen její bylinná léčba, ale také akupunktura se těší stoupající oblibě. Velmi prospěšná je také homeopatie, která často pracuje i s psychosomatickou příčinou bolestí hlavy nebo migrény. Aby byla léčba opravdu celostní, je potřeba zahrnout i nějakou psychoterapii, protože příčina bolestí hlavy často spočívá v našem nesprávném nastavení mysli, což je vlastně psychická příčina, která se následně somatizuje. 

Jak jsme uvedli výše - jedna z příčin bolestí hlavy a migrén je chybějící orgasmus, nebo-li neschopnost dosáhnout orgasmu a tím prožít potřebné uvolnění napětí, které když není uvolněno při orgasmu, tak "stoupe do hlavy" a způsobuje často bolesti hlavy a migrény. V případě anorgasmie je nejvhodnější vyhledat terapeuta, který poskytuje sexuological bodywork a je proškolen přímo na řešení jakýchkoliv sexuálních obtíží.

Přírodní léčba bolestí hlavy a migrény aneb jak si můžeme pomoci sami

Z pohledu přírodní medicíny jsou za bolesti hlavy a migrény zodpovědná v největším počtu případů opět játra. Většinou jde o vzniklou tzv."horkost jater", která vzniká většinou stresem, přetížením, rozbouřenými emocemi nebo zlobou a tím, že horko má tendence stoupat nahoru, tak se projevuje právě bolestmi hlavy. Co se týče volně dostupných produktů, které můžeme doporučit jen tak bez přesné diagnostiky v tomto případě není mnoho, protože aby byla léčba opravdu efektivní, je nutné nejdříve provést důkladnou diagnostiku a nasadit bylinnou léčbu přímo cílenou na konkrétní stav dané osoby. Pokud se ale chce někdo pokusit si alespoň ulevit přírodní cestou, tak produktem první volby by mohl být buď Regalen nebo Detoxin

Samozřejmostí by mělo být snažit se zařídit si život tak, aby v něm bylo co nejméně stresu a vypětí, to je to základní, co pro zbavení se bolestí hlavy nebo migrén můžeme udělat, ale někdy se to snadno řekne, ale těžko realizuje.

Množí se také informace a zkušenosti o tom, že účinně dokáže zastavit rozjíždějící se migrénu kvalitní sex, nebo masturbace. Pokud se stihne realizovat jakákoliv forma sexu v začátcích nástupu migrény ještě než se úplně rozjede, tak je veliká šance "uvolnit páru" tímto příjemnějším způsobem :-).

Antonín a Pavla za Tým ZnamyTerapeut.cz

....předchozí díl seriálu o nemocech na téma: Alergie

Přečtěte si další díl seriálu o nemocech na téma: Artróza, artritida

Chcete se dozvědět včas o novinkách na portálu www.znamyterapeut.cz? Lajkujte tuto stránku na Facebooku a staňte se našimi fanoušky a budete o novinkách na tomto portálu vědět vždy včas.
Portál www.znamyterapeut.cz je největší křižovatka alternativní medicíny, vybírejte si svého terapeuta prostřednictvím těchto stránek a rozhodujte se na základě zkušeností ostatních, vyhnete se tak případnému zklamání z nevhodně zvoleného terapeuta.
Chcete se podělit o svoji zkušenost s terapeutem nebo metodou alternativní medicíny? Sdílejte tuto zkušenost na tomto portálu a pomůžete tím při výběru ostatním...příště oni zase pomohou svým hodnocením a referencí vám.
 

Zaujal vás článek?    




  Zpět na seznam článků

Názory a hodnocení

Vladimír 28. 1. 2019
 

Článek má minimální informační hodnotu.


velmi dobré


dobré


neutrální


slabé


velmi slabé


Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Více informací Rozumím

https://www.traditionrolex.com/20