https://www.traditionrolex.com/20

https://www.traditionrolex.com/20

Akné

31. 7. 2016

Připravili jsme pro vás seriál o nemocech, tentokrát je to akné, a léčba akné. Po krátkém popisu nemoci předložíme možnosti léčby klasickou medicínou, možnosti léčby alternativní medicínou, pohled na hlubší příčiny nemoci a také doporučení, co může pro prevenci nebo vylepšení stavu udělat samotný pacient ve svojí režii.

Akné


Kdy vzniká akné?

Při akné se jedná o záněty mazových žláz, způsobené vnitřní horkostí spolu s vnitřním zahuštěným hlenem. K tomuto dochází nejčastěji vlivem hormonální nerovnováhy, která způsobí, že játra nemohou plně vykonávat svoji detoxikační funkci. Další příčina vzniku zánětlivých kožních projevů jsou potravinové alergie a intolerance. Přitěžující faktory jsou stres, ostrá strava, uzeniny, alkohol a sladkosti. Nejčastěji se objevuje akné na obličeji a akné na zádech a hlavní problém je, když se objevuje akné v dospělosti.

Léčba akné s pomocí klasické medicíny

Klasická léčba spočívá v podávání antibakteriálních nebo antibiotických přípravků podle rozsahu buď lokálně nebo celkově. U těžších případů se podávají na akné kortikoidy. Dále je potom možné absolvovat lékařský peeling.

Pohled psychosomatiky, aneb "duševní příčiny" vzniku akné

Dle literárních zdrojů, které se zabývají duševními příčinami nemocí, je akné důsledkem odmítání sebe sama, neschopnosti vidět svoji vlastní hodnotu a cenu a dále důsledkem potlačené agrese a vzteku. V pubertě potom akné ukazuje na problémy s navazováním vztahů s druhým pohlavím a problémy s otevřením se vlastní sexualitě.

Léčba akné s pomocí alternativní medicíny

Z oborů alternativní medicíny se problematice akné věnuje především homeopatie, kdy se podávají léky ovlivňující jak viditelné projevy akné, tak i ovlivňující psychické pozadí tohoto problému. Také tradiční čínská medicína (TČM) se těší skvělým výsledkům při řešení akné, protože z pohledu TČM se jedná o horkost, případně horkost s vlhkostí v organismu (pojmy diagnostiky dle TČM) a právě tyto symptomy umí čínské bylinné směsi cíleně řešit.

U obou metod - homeopatie i tradiční čínská medicína, je ale potřeba nejdříve provést vstupní diagnostiku a přesné zmapování příčiny akné zkušeným terapeutem a až po tom se může nasadit lék šitý na míru. Nedoporučuje se laikům nakupovat si sami produkty z těchto dvou skupin bylinných léčiv, ač jsou většinou i volně dostupné, protože bez přesně stanovené diagnózy by si uživatel mohl značně přitížit.

Přírodní léčba akné, aneb jak si můžeme pomoci sami

Kromě dodržování zdravého životního stylu s pravidelným stravovacím režimem, dostatkem pohybu na čerstvém vzduchu a kvalitním spánkem, se dá bojovat proti akné také přírodními prostředky. V první řadě se doporučuje gel z aloe vera, který má silné protizánětlivé vlastnosti a v boji s akné je opravdu velmi účinný. Je vhodné jej užívat jak vnitřně, tak i na potírání postižených míst.

Pokud trpí akné člověk se sklony k obezitě a zahleněnosti, tak právě pro tuto konstituci je vhodný Cytosan společně s Drags Imunem (dračí krev), jedná se o ideální dvojku, kdy Cytosan odvádí hleny, hnis a vlhkost z organismu a Drags Imun chladí a hojí zánětlivé projevy.

Někdy je potřeba dodat tělu vitamíny, při zvýšené činnosti mazových žláz často pomáhá užívat vitamíny skupiny B. Konkrétně například B-komplex s pivovarskými kvasnicemi. Zinek zase urychluje hojení a reneneraci kůže, čímž se předchází vzniku jizev. Vhodným doplňkem k jakékoliv léčbě akné je jakýkoliv produkt, který podpoří správnou střevní mikroflóru, například Probiosan Inovum nebo Super Acidophilus plus.

Pavla za tým ZnamyTerapeut.cz
 

....předchozí díl seriálu o nemocech na téma: Klimakterium, menopauza

Přečtěte si další díl seriálu o nemocech na téma: Alergie

Chcete se dozvědět včas o novinkách na portálu www.znamyterapeut.cz? Lajkujte tuto stránku na Facebooku a staňte se našimi fanoušky a budete o novinkách na tomto portálu vědět vždy včas.
Portál www.znamyterapeut.cz je největší křižovatka alternativní medicíny, vybírejte si svého terapeuta prostřednictvím těchto stránek a rozhodujte se na základě zkušeností ostatních, vyhnete se tak případnému zklamání z nevhodně zvoleného terapeuta.
Chcete se podělit o svoji zkušenost s terapeutem nebo metodou alternativní medicíny? Sdílejte tuto zkušenost na tomto portálu a pomůžete tím při výběru ostatním...příště oni zase pomohou svým hodnocením a referencí vám.

Zaujal vás článek?    




  Zpět na seznam článků

Názory a hodnocení

Nikdo nehodnotil, buď první, kdo se podělí o své zkušenosti!


velmi dobré


dobré


neutrální


slabé


velmi slabé


Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Více informací Rozumím

https://www.traditionrolex.com/20